De dirigent

Myra van der Jagt studeerde schoolmuziek van muziektherapie aan het conservatorium in Enschede. Sinds haar afstuderen is zij werkzaam geweest als vakleerkracht muziek op verschillende scholen en is zij verbonden geweest aan muziekschool “de Hoogste Noot”, waar zij zang- en gitaarles gaf. Momenteel werkt zij twee dagen per week op een ZMLK school voor kinderen met een visuele handicap.

In 1995 begon Myra als dirigent van Popkoor For Tune en als muzikaal leider van diverse musicalprojecten. Momenteel dirigeert zij het gemengd koor In Between uit Ede. Voor Bespreek 't Samen, het vormingsprogramma van de Samen op Weg-kerken in Ede, leidt zij verschillende projecten rond Bachcantates en passiewerken. Zo stonden de Stabat Maters van Rheinberger en Jenkins, The Crucifixion van Stainer en het Requiem van Fauré al eens op het programma.

Om zich verder te bekwamen in het dirigentschap deed zij de afgelopen jaren twee maal de Kurt Thomas cursus waar zij lessen volgde bij Ger Vos, Hans Leenders, Gilles Michels, Wilma te Wolde, Jos van Veldhoven, Rob Vermeulen en vele anderen. In juni 2013 heeft Myra haar bachelor diploma koordirectie behaald aan de Hogeschool IDE bij Joop Schets.

Voor meer informatie: www.doremyra.nl